Cyberpesten

Dit Labo-traject heeft als thema: Cyberpesten op de basisschool

De focus ligt op het creatief en actief met nieuwe media werken rond dat thema, waarbij de student inhoudelijk en technisch begeleid worden door het multimediaal atelier van Canon Cultuurcel.

Liefde bespreekbaar maken in de klas

 

Wij zijn Eva Thijs, Yamuna Vanderheyden en Yannice Vermeulen, drie studenten in hun laatste jaar van de lerarenopleiding lager onderwijs aan Thomas More hogeschool te Vorselaar.

Identiteit in de klas

De leerkrachten van de basis- en kleuterscholen De Vleugel te Zaventem, De Sterrenhemel te Machelen en Het Groene Dal te Hoeilaart werken aan de hand van media rond het thema identiteit in hun klas. Dit project is een samenwerking tussen Go!

Herdenken van WO I VIVES Torhout

De studenten werkten een project uit voor leerlingen van de 1ste graad.
Het werd een project waar ze gingen werken met video, poppen, archief,...

Herdenken van WOI in de kleuterschool

De studenten van KAHO Sint-Lieven kleuteronderwijs gingen een multimediaal project uitwerken om ook met kleuters te werken rond het thema WOI.

Animatie workshop

Tijdens de Cultuurdag 2014 kregen een aantal studenten uit de lerarenopleiding een workshop animatie door Christina dePian.
Zij is kunstenaar en leerkracht in Athene, Griekenland. Ze geeft workshops animatie voor kinderen van alle leeftijden.

Green screen effect

Droom jij ervan om door de lucht te vliegen als Superman of om onzichtbaar te worden onder een cape als Harry Potter? Dan moet je zeker eens met het green screen effect experimenteren.

Herdenken van WO I in het secundair onderwijs

De studenten van de Karel De Grote Hogeschool werkten creatief en actief met nieuwe media rond de herdenking van WOI.
Ze kregen daarbij creatieve prikkels van fotograaf Jimmy Kets die zelf een fototentoonstelling rond herdenking van WOI aan het maken is.

Herdenken van WO I Kaho Sint-Lieven Aalst

De studenten van KAHO Sint-Lieven in Aalst gingen geïnspireerd op de televisiereeks 'Ten Oorlog' zelf films maken over helden in WO I

Digitaal prentenboek "Antonio en Lieze gaan naar de bib"

De kleuters maakten in hun klas een digitaal ingesproken prentenboek rond ‘big draw bib’ onder begeleiding van hun juf Barbara en de bibliotheekdeskundige Hilde. 
Het boek ‘Karel gaat naar de bibliotheek’ van Liesbet Slegers 

Pagina's